Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ένα καπέλο ταξιδεύει!!!

Γεια σας!!! Είμαι ένα καπέλο και ήρθα στο Νηπιαγωγείο σας για να παίξω με τα "Απίθανα Νηπιάκια"... Τι λέτε πάμε να ταξιδέψουμε μαζί;

Ένα παιχνίδι που ξετρέλανε τα παιδιά καθώς απόλαυσαν χορό κίνηση και μουσική!!!



Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Παραδοσιακά Έθιμα της Αποκριάς

Μπορεί τις   Απόκριες να τις έχουμε συνδέσει με παρελάσεις αρμάτων,  καρναβαλιών, ιδιαίτερους χορούς και μεταμφιέσεις αλλά σε πολλά μέρη  της χώρας μας, ζωντανεύουν έθιμα, παραδόσεις που έχουν μείνει αναλλοίωτες στον πέρασμα του χρόνου.

Το Γαϊτανάκι  


Πως το τρίβουν το πιπέρι


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το παραμύθι της Γεωργίας με τίτλο: Φύσα, αεράκι, φύσα!

Μια ανάσα από τις απόκριες... η Καθαρή Δευτέρα πλησιάζει και όλα τα παιδάκια θα ξεχυθούν στις εξοχές για να πετάξουν τους χαρταετούς τους... Με αφορμή το υπέροχο παραμύθι της Γεωργίας με τίτλο: Φύσα, αεράκι, φύσα!

Πηγή: http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/…/%CE%9A%CE%91%CE%98%…
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που είχε έναν πολύχρωμο χαρταετό. Τον αγαπούσε πολύ αυτόν τον χαρταετό. Τον είχε φτιάξει μόνη της. Τον έκοψε, τον έβαψε και του έβαλε μια ουρά για να πετάει ψηλά. Μια μέρα ο ουρανός γέμισε σύννεφα και ένας δυνατός αέρας άρχισε να φυσά. Ο δυνατός αέρας τραβούσε με μανία τον χαρταετό από το χεράκι της και άρχισε να πετά όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο ψηλά, ώσπου χάθηκε στον ουρανό μακριά. Το κοριτσάκι καθόταν λυπημένο και σκεφτόταν τον αγαπημένο της χαρταετό. Πού να βρίσκεται τώρα; Να κρυώνει; Μήπως είναι λυπημένο; Αποφάσισε να πάει να βρει τον αγαπημένο της χαρταετό. Σκέφτηκε να γράψει ένα γράμμα και να το στείλει παντού. Δεν μπορεί! Κάποιος θα είχε δει τον αγαπημένο της χαρταετό! Άρχισε να γράφει και να γράφει, να στέλνει και να στέλνει…με ένα πουλάκι. Και έστειλε παντού. Σε γνωστούς και φίλους.
 Ρώτησε και τα πουλιά. Και της είπαν να στείλει και στις νεράιδες…’Ετσι έγραψε και έστειλε σε όλες τις νεράιδες, μία για κάθε εποχή.
Πρώτα έστειλε στην νεράιδα του φθινοπώρου. Και τι έλεγε το γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του φθινοπώρου να πουν…Τι να πουν; «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του χειμώνα. Έπαιζε με την αδερφή της την Νιφάδα. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του χειμώνα να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα της άνοιξης. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα της άνοιξης να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….
Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του καλοκαιριού. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα του καλοκαιριού να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του καλοκαιριού να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε…. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα. Και φύσηξαν όλα τα πλάσματα σε όλες τις εποχές…και φύσηξαν…και φύσηξαν…και φύσηξαν… ώσπου ο αέρας τα άκουσε και άρχισε και αυτός να φυσά απαλά και επέστρεψε σε όλα τα παιδιά τους χαμένους χαρταετούς τους. Και επέστρεψε και στο κοριτσάκι που ως τότε ήταν πολύ λυπημένο τον πολύχρωμο χαρταετό του.
 Και γέμισε ο ουρανός ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ και όλοι έτρεξαν να παίξουν μαζί τους. Το κοριτσάκι ήταν πολύ χαρούμενο και έκανε μια ευχή: ας μη χάσει ποτέ κανένα παιδί τον χαρταετό του…Και έζησε το κοριτσάκι καλά και εμείς καλύτερα….
Με αφορμή το παραμύθι τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους!!!


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Αρλεκίνος - Κουκλοθέατρο

Ο Αρλεκίνος της Σαρή Ζωρζ

Είναι Κυριακή της Αποκριάς και όλοι γλεντάνε εκτός από ένα μικρό αγόρι, τον Αρλεκίνο, που είναι φτωχός και δεν έχει στολή για να μασκαρευτεί... Ευτυχώς, όμως, μερικές φορές στη ζωή κερδίζει η αγάπη και η φαντασία!!! Πίσω από το μικρό μας φίλο στέκει η μανούλα του. Η ανιδιοτελής και ανυπέρβλητη αγάπη για το γιο της θα διώξουν μακριά του τη στενοχώρια του...

Ψηφιακά λεξικά με θέμα τα φρούτα και τα λαχανικά


Ψηφιακά λεξικά με θέμα τα φρούτα και τα λαχανικά»... πατήστε στους συνδέσμους για να να κατεβάσετε τα λογισμικά

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος στην αγωγή υγείας με τίτλο: «Αν θέλουμε να έχουμε ΥΓΕΙΑ κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν και να ονομάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά… στο συγκεκριμένο λογισμικό καλούνται να αναγνωρίσουν κάθε φορά το φρούτο ή το λαχανικό που εικονίζεται και να αντιγράψουν τη λέξη που αντιστοιχεί στο εικονιζόμενο λαχανικό ή φρούτο αντίστοιχα. Πατήστε το σύνδεσμο «Ψηφιακό λεξικό με θέμα τα λαχανικά» και «Ψηφιακό λεξικό με θέμα τα φρούτα» Καλή επιτυχία!

Λογισμικό - Φρούτα και Λαχανικά... Βρες το σωστό...


Λογισμικό – Φρούτα και Λαχανικά… Βρες το σωστό... PPT με ερωτήσεις... πατήστε στο σύνδεσμο για να να κατεβάσετε το λογισμικό
Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος στην αγωγή υγείας με τίτλο: «Αν θέλουμε να έχουμε ΥΓΕΙΑ κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά και να τα ξεχωρίζουν… στο συγκεκριμένο λογισμικό καλούνται να αναγνωρίσουν κάθε φορά αν αυτό που εικονίζεται είναι φρούτο ή λαχανικό και να πατήσουν τη σωστή εικόνα. Πατήστε το σύνδεσμο «Φρούτα και Λαχανικά… Βρες το σωστό…» και μην ξεχάσετε να ανοίξετε τον ήχο! Καλή επιτυχία!

Φρούτα και Λαχανικά… Βρες το σωστό…

Λογισμικό   - Φρούτα και Λαχανικά... Βρες το σωστό...

Ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο όμορφες μυρωδιές και απίθανες γεύσεις!!!

Ακολουθώντας τις συμβουλές της «Νεράιδας Χρυσαφένιας» και με τη βοήθεια πάντα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σήμερα τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να απολαύσουν στο σχολείο μας ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο όμορφες μυρωδιές και απίθανες γεύσεις!!!