Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

31 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Απόταμίευσης

Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα της αποταμίευσης. Στις 31 Οκτωβρίου του 1924 ιδρύθηκε στο Μιλάνο το Διεθνές Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων .
Μέσα από το παραμύθι «Ο Ηλίας στο χωριό του μπαρμπα-€υρούλη», της  Άννας  Κόνδη, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία που έχουν τα χρήματα ειδικά σε δύσκολες οικονομικές περιόδους... κατανοούν πως η υπερκατανάλωση δεν ταιριάζει στις εποχές που διανύουμε... εξοικειώνονται με τις έννοιες: Αποταμίευση – Οικονομική κρίση – Επένδυση – Υπερκατανάλωση.

Για να αποκτήσουμε κάτι πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο και κόπο.  Τα χρήματα δεν είναι για να τα ξοδεύουμε αλόγιστα αλλά πρέπει να τα αποταμιεύουμε και να τα χρησιμοποιούμε για να αποκτάμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε.

ΞΟΔΕΥΩ - ΔΩΡΙΖΩ - ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ
Έτσι θα μπορώ να διαχειρίζομαι το χαρτζιλίκι μου όπως πρέπει.

Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για περισσότερα


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

"Μες στο Μουσείο... "!!!

Τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας: 

"Ζωγραφίζω τα παιχνίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας" 


που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου. Μέσα από ευρήματα των ανασκαφών της Πέλλας. τα παιδιά γνωρίζουν τα αρχαία παιχνίδια  αγγίζοντας αντίγραφα ενώ τους δίνεται  η δυνατότητα να δουν ομοιότητες και διαφορές  Στη συνέχεια αναζητούν στον χώρο του Μουσείου, τα αρχαία παιχνίδια όπως κούκλες, κουδουνίστρες, σετ μαγειρικής... , ζωγραφίζουν και  συναρμολογούν παζλ με εικόνες των παιχνιδιών.


Αφού γνωρίσαμε, παρατηρήσαμε, ταξινομήσαμε τα παιχνίδια ήρθε η μέρα της επίσκεψης. Το πρωί ζωγραφίσαμε τα παιχνίδια και φτιάξαμε το δικό μας μουσείο για να το προσφέρουμε δωράκι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας,










Πριν την επίσκεψη γνωρίσαμε  το μουσείο μέσα από ένα υπέροχο video



Η χαρά ζωγραφισμένη στα αγγελικά προσωπάκια!!! 


"Μες στο μουσείο, μες στο μουσείο
μια μέρα μπήκα με φόρα κι εγώ.
Μη με τραβάτε, μη μου κολάτε
απ` το μουσείο δε θέλω να βγω...
Θέλω, θέλω, θέλω μουσείο
θέλω να βλέπω τους θησαυρούς
που δεν τους χωράει ανθρώπου νους..."



Στην είσοδο μας υποδέχτηκαν με φωτεινά χαμόγελα οι υπεύθυνοι του προγράμματος. Γνωριστήκαμε, και μιλήσαμε για τους κανόνες του μουσείου... αγγίξαμε, παίξαμε και παρατηρήσαμε παιχνίδια αρχαία και σύγχρονα... βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές... τα ταξινομήσαμε σε αρχαία και σύγχρονα παιχνίδια...




Αναγνωρίσαμε εικόνες με αρχαία παιχνίδια... ψάξαμε μέσα στο μουσείο και εντοπίσαμε τα αρχαία παιχνίδια... ζωγραφίσαμε και συναρμολογήσαμε παζλ με εικόνες παιχνιδιών.





Προσφέραμε το δωράκι μας... 



Αποχαιρετήσαμε το μουσείο γεμάτοι λαμπερά χαμόγελα και μοναδικές εμπειρίες!!!


Πατήστε επάνω για να παρακολουθήσετε το video από την επίσκεψη με τις εκπαιδευτικές μας δράσεις.



Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους υπεύθυνους του προγράμματος για τις μοναδικές εμπειρίες που μας χάρισαν και τους γονείς που ταξίδεψαν μαζί μας και μας συνόδεψαν στην πρώτη μας επίσκεψη για τη φετινή σχολική χρονιά!!!

Τα παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!!

Μεγάλη σημασία έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ρόλο του παιχνιδιού στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού... το θεωρούσαν σπουδαίο, σημαντικό αγαθό γιατί προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και καλλιεργεί το πνεύμα, τη δημιουργικότητά τους... 

 Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για περισσότερα



Κάναμε εικονική περιήγηση για να δούμε και να γνωρίσουμε τα καλύτερα εκθέματα  αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό του Κεραμεικού κ.α.

Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για να να περιηγηθείτε




Μέσα από την παρουσία  σε μορφή power point που μας έστειλε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  γνωρίσαμε μέσα από ευρήματα των ανασκαφών της Πέλλας τα αρχαία παιχνίδια που υπάρχουν στο μουσείο μας. Βρήκαμε αντίστοιχα σύγχρονα παιχνίδια που υπάρχουν στην τάξη μας και παρατηρήσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές.








Τα παιδιά βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τα παιχνίδια, βρίσκουν τις αντίστοιχες εικόνες που υπάρχουν σε καρτέλες και τα αντίστοιχα σύγχρονα παιχνίδια που υπάρχουν μέσα στην τάξη μας και τα ταξινομούν.