Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Να τα πούμε;

Καλήν εσπέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας
Χριστού τη Θεία γέννηση να (μ)πω στ’ αρχοντικό σας.

Προπαραμονή Χριστουγέννων, τελευταία μέρα του σχολείου  και η γειτονιά του νηπιαγωγείου μας από το πρωί πλημμύρισε από χαρούμενες, μελωδικές παιδικές φωνούλες. Με τα Απίθανα Νηπιάκια μας, φορώντας  όμορφα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, τριγωνάκια και κουδουνάκια στα χεράκια τραγουδήσαμε  τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ένα ελληνικό έθιμο που διατηρείται αμείωτο ακόμα και σήμερα όπου τα παιδιά γυρνούν από σπίτι σε σπίτι ψάλλουν και φέρνουν καλοτυχία όπως λέει η παράδοση μας. Η χαρά μας απερίγραπτη. Όλοι μας υποδέχτηκαν και μας καλωσόρισαν με φωτεινά χαμόγελα και μας προσέφεραν  γλυκάκια, κουλουράκια και πολλές πολλές ευχές!!!



















Στην επιστροφή ανεβήκαμε στον επάνω όροφο του συγκροτήματός μας για να ανταλλάξουμε ευχούλες, τρυφερές αγκαλίτσες με στους φίλους μας από το 1ο 2/θέσιο Ολοήμερο Γιαννιτσών και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα. Οι κυρίες Εύη, Χρύσούλα, Μαρία και Σόνια, μας καλωσόρισαν με μια ζεστή αγκαλιά και , μοίρασαν καραμελίτσες. 






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Όταν η αγάπη γίνεται πράξη!!!

Τα Απίθανα Νηπιάκια μας και οι γονείς τους σε μια πράξη αγάπης και προσφοράς προκειμένου να υποστηρίξουν έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο του  Φιλόπτωχου Ταμείου  του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών.

Όλες αυτές τις μέρες ενόψει των Χριστουγέννων,  τα παιδιά μας συγκέντρωσαν  στο νηπιαγωγείο μας  τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, είδη ρουχισμού και φάρμακα για να  μοιραστούν από το Φιλόπτωχο ταμείο  του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται.
Από νωρίς το πρωί τακτοποιήσαμε όλα όσα είχαμε συγκεντρώσει μέσα σε κούτες. Η χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στα λαμπερά προσωπάκια τους.












Σε λίγο η πόρτα χτυπά και με μεγάλη μας χαρά  και τιμή υποδεχόμαστε τον πατέρα Σταύρο Πατσαβούδη ιερέα της ενορίας μας μαζί με τους κ. Χριστόδουλο και Γιώργο μέλη της επιτροπής της εκκλησίας μας. Ο πατέρας Σταύρος μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα αυτής της πράξης τους, άγγιξε τις τρυφερές παιδικές μας ψυχούλες με τα μελιστάλαχτα  λόγια του,  μας ευχαρίστησε με ένα πλατύ χαμόγελο και έδωσε ευχές για υγεία και δύναμη σε τις οικογένειές τους.





Τα μεταφέραμε με τα χεράκια μας και τα φορτώσαμε μέσα στο αυτοκίνητο αφού πρώτα τους ευχαριστήσαμε για την τιμή που μας έκαναν να έρθουν στο νηπιαγωγείο μας και τους αποχαιρετήσαμε δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους σ' αυτό το Θεάρεστο έργο τους 












Η επιστολή που διαβάστηκε το βράδυ της γιορτής μας διότι δεν μπόρεσε λόγω πολλών υποχρεώσεων να παραβρεθεί  ο πατέρας Σταύρος.