Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή παράσταση Ιούνιος 2016

Τίτλος της παράστασής μας;
 "Στων σκουπιδιών τη γειτονιά έναν καιρό και μια φορά" σε διασκευή της κ. Στέλλας Μπάρμπα του ομώνυμου παραμυθιού της Ακριβή Λαζαρίνη και Ελισάβετ Σπύρου. Μια γειτονιά γεμάτη σκουπίδια τα οποία δυσανασχετούν μια καλοκαιρινή νύχτα μέσα στον πράσινο κάδο, τον Φαγανοσκουπίδη μας, καθώς είναι στριμωγμένα μέσα προκαλούν δυσοσμία και δημιουργούν αναστάτωση.
Οι ήρωές μας είναι οι κάτοικοι των κάδων που βρίσκονται στη γειτονιά μιας πόλης μια καλοκαιρινή νύχτα με αστροφεγγιά, κονσέρβες, κουτιά, μπουκάλια, μπαταρίες, εφημερίδες ενώ οι υπάλληλοι του δήμου μες στα άγρια χαράματα, δουλεύουν πυρετωδώς για να την καθαρίσουν. Η άφιξη ωστόσο της Ανακυκλωκαδούλας προκαλεί αρχικά αναταραχή, αλλά η αγάπη του Φαγανοσκουπίδη για εκείνη και τελικά ο γάμος τους, δίνει στην ιστορία μια πλοκή που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο και προσφέρει στα σκουπίδια διαμάντια τη θέση που τους αρμόζει μέσα στον μπλε κάδο.

Ένα όμορφο ταξίδι στην ανακύκλωση από τα Απίθανα Νηπιάκια, γεμάτο περιβαλλοντικά μηνύματα, κατάλληλα ερεθίσματα για συζήτηση και διαμόρφωση αξιών και συμπεριφορών.















ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής σχολικών δραστηριοτήτων

Τίτλος του εκπαιδευτικού μας προγράμματός μας;
"Ήρθε η ώρα πια κι εγώ στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ"
Με αφορμή το γεγονός ότι καθημερινά στο νηπιαγωγείο μας, πετάμε πολλά σκουπίδια τα οποία όμως μπορούν μέσα από την ανακύκλωση να ξανά χρησιμοποιηθούν, ξεκινήσαμε τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος το οποίο διήρκησε έξι μήνες δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο.

Τα παιδιά γνώριζαν για την ανακύκλωση, καθώς στο σπίτι τους, συλλέγουν και πετούν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα στους εδικούς κάδους. Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα ώστε να παροτρύνουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά, να αναπτύξουν θετική στάση, αγάπη και σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό να καλλιεργήσουν την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος, δείχνοντας ότι η προσπάθεια των ανθρώπων μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να σωθεί η φύση!!! 
Πατήστε επάνω για να δείτε όλη την παρουσίαση

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Καπέλα αποφοίτησης και δωράκια!!!

Ένα ταξίδι σε λίγο τελειώνει και ένα άλλο καινούριο θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη!!!Τα μεγάλα Απίθανα Νηπιάκια μας, θα αφήσουν τη ζεστή αγκαλιά μας, που τους νανούριζε γλυκά δύο όμορφα χρόνια και θα ανοίξουν τα φτερά τους, να πετάξουν για την επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης!!! Ευχή δική μας, αυτό το καινούριο ταξίδι τους, να είναι δημιουργικό, γεμάτο χρώματα, χαρές, επιτυχίες, όμορφες στιγμές, εμπειρίες και πολλά χαμόγελα!!!
Σε κλίμα συγκίνησης κατασκευάσαμε τα καπέλα αποφοίτησης και τα δωράκια, πολύχρωμες ξηλομπογιές που θα τους προσφέρουμε για να χρωματίζουν τα όνειρά τους!!!

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!!