Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μαθαίνω το όνομά μου!

Έχουμε ετοιμάσει καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών.Επάνω σε έναν πίνακα αναφοράς τοποθετούμε δίπλα σε κάθε καρτελάκι με το όνομα, τη φωτογραφία του κάθε παιδιού και δημιουργούμε ένα πίνακα αναφοράς για να μπορούν να το χρησιμοποιούν βοηθητικά όπου και όποτε θέλουν.

Τα παιδιά παίρνουν τα καρτελάκια με τα ονόματα τους από τον πίνακα αναφοράς, "διαβάζουν", παρατηρούν το όνομά τους, προβληματίζονται και κάνουν συγκρίσεις…









-ποιο όνομα είναι πιο μεγάλο;
-ποιο έχει τα περισσότερα γράμματα;
-ποια ονόματα έχουν το ίδιο αρχικό;

Με τη βοήθεια της καρτέλας βρίσκουν μέσα στην τάξη το συρταράκι τους, την κρεμαστρούλα τους, τη θέση τους στο τραπεζάκι, το όνομά τους στο παρουσιολόγιο...

Κρατώντας την καρτέλα στο χεράκι τους προσπαθούν  να αναγνωρίσουν το δικό τους όνομα.










Επάνω σε χρωματιστά  ανθρωπάκια, "Απίθανα" Νηπιάκια... υπάρχουν τα ονόματα των παιδιών... τα παιδιά κρατώντας τα κινητά καρτελάκια τρέχουν με τη μουσική γύρω από τα ανθρωπάκια, μόλις σταματήσει η μουσική το κάθε παιδί βρίσκει το ανθρωπάκι που έχει το δικό του όνομα και τοποθετεί από κάτω το καρτελάκι που κρατά στα χέρια του.

Επαναλαμβάνουμε πολλές φορές αλλάζοντας θέση τα καρτελάκια.

"Τρέχω, ψάχνω για να βρω
το δικό μου "Απίθανο" Νηπιάκι
και επάνω του τοποθετώ
το δικό μου καρτελάκι."












Σε φύλλο εργασίας αναγνωρίζουν με τη βοήθεια της καρτέλας το ανθρωπάκι που γράφει το δικό τους όνομα, το χρωματίζουν και προσπαθούν να το γράψουν όπως μπορούν.