Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Παρέα με το αγαπημένο μου παραμύθι


Καλημερούδιαααααα…

Ξυπνήσατεεεεεεεεε; άντε υπναράδες.....

Γρήγορα, γρήγορα στο μπάνιο… πλένουμε χεράκια, πολύυυυυυ σχολαστικά τραγουδώντας το (Happy birthday to you) δύο φορές όπως έχουμε μάθει, το προσωπάκι μας, δοντάκια μας, ανοίγουμε παράθυρο, αερίζουμε μαξιλαράκι μας, το παπλωματάκι μας και πάρτε θέση για πρωινή γυμναστική.

BABY SHARK REMIX \ GẤU ANBI.


Ουπςςςς...  χαλάρωση.... Φέρτε τις παλάμες σας μαζί, πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή αργά και ήρεμα.


Κοιτάξτε τώρα τι θα σας πω… Ανοίξτε τα αυτάκια σας καλά, καλά... Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη σας και διαλέξτε ένα παραμύθι, το πιο αγαπημένο σας. Καθίστε σε μια αναπαυτική γωνιά κάτι σαν την παρεούλα μας, κλείστε τα tablet, την τηλεόραση και τα κινητά να μην σας ενοχλούν, ανάψτε ένα κεράκι, βάλτε πολύ χαμηλά τη μουσική που σας προτείνω όπως κάνουμε και στην τάξη μας...



και διαβάστε το παραμύθι σας με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. 

Παραμύθι, μύθι, μύθι
το κουκί και το ρεβίθι
εμαλώνανε στη βρύση.
 Και περνάει η φακή
και τα βάζει φυλακή.
Και η φάβα της φωνάζει:
"Φακή, άσ' τα, δεν πειράζει".




Πάρτε ένα λευκό χαρτί ή μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα ότι έχετε, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές... και ζωγραφίστε ότι σας έκανε εντύπωση από την ιστορία... μόνοι σας, όχι η μαμά ή ο μπαμπάς, αυτοί δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν ωραίες ζωγραφιές. Θέλω να βάλετε τα δυνατά σας και να κάνετε τις πιο όμορφες ζωγραφιές, ξέρετε εσείς. Μην βιαστείτε… Γεμίστε όοοοολο το χαρτί. Μετά θέλω να πείτε στη μανούλα λίγα λογάκια γι αυτό που ζωγραφίσατε και η μαμά να σας ηχογραφήσει: 

 - Ποιο είναι το αγαπημένο σου παραμύθι;
 - Το αγαπημένο μου παραμύθι είναι...
 - Τι είναι αυτό που ζωγράφισες; Μπορείς να μου το περιγράψεις;
 - Ζωγράφισα...

Το ηχογραφημένο μήνυμα, μαζί με τη φωτογραφία της ζωγραφιάς σας που θα έχει γράψει επάνω η μαμά την περιγραφή να μου τα στείλετε. Αααααα και μην ξεχάσετε να υπογράψετε τα έργα σας. 
Σας φιλώ, σας αγαπώ και σας σκέφτομαι πολύυυυυυυυ