Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μάθημα γαλλικών!!!

Με μεγάλο ενθουσιασμό και απέραντη χαρά, σήμερα το πρωί υποδεχτήκαμε στην τάξη μας για μια ακόμη φορά όπως μας είχε υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά,  τη γλυκιά μας μανούλα, καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια, την κ. Λέλα Πολιούδη, στο ρόλο της δασκάλας.

Η κ. Λέλα  παρέα με τη μικρή Μαρί, τη γοητευτική γατούλα από τις Αριστόγατες, μας ταξίδευσαν σε μια περιπετειώδη ολοήμερη εξερεύνηση των θαυμάτων του Παρισιού, στη Γαλλία. Μια πολύ όμορφη ιστορία που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να ακούσουν λέξεις και εκφράσεις στα γαλλικά, να τις προφέρουν ακόμα και να τις μάθουν.

Γνωρίσαμε τη Γαλλία και τα αξιοθέατά της, με το όμορφο και λαμπερό Παρίσι "την πόλη του φωτός", ταξιδέψαμε στον μοναδικό Πύργο του Άιφελ  μάθαμε λέξεις στα γαλλικά όπως entrez = περάστε,  bonjour = καλημέρα, bonsoir = γεια σας, madame = κυρία, merci = ευχαριστώ, oui = ναι ... μετρήσαμε από το 1 μέχρι το 10...

Bonjour, madame Lela!!!







Τα Απίθανα Νηπιάκια "κρέμονται" κυριολεκτικά από τα χείλη της κ. Λέλας!!!




 Για να δούμε παιδιά που βρίσκεται η Ελλάδα στο χάρτη;



Μα που είναι η Γαλλία; "Ξέρετε γιατί παιδιά μου έχω ντυθεί στα ροζ σήμερα; Γιατί η Γαλλία που ψάχνουμε στο χάρτη που είναι μια μεγάλη χώρα είναι ζωγραφισμένη στο χάρτη ροζ"





"Είναι μια όμορφη χώρα, με ευγενικούς ανθρώπους και με μια πανέμορφη πόλη, το μαγευτικό Παρίσι!!!"



"Πάμε όμως παρέα με τη μικρή Μαρί να ταξιδέψουμε, να εξερευνήσουμε την όμορφη αυτή χώρα, να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Παρισιού και τη γλώσσα αλλά και να μιλήσουμε γαλλικά!!!" 






"Α τι είναι αυτό;"


΄"Ένας πύργος!!! Ο πανέμορφος Πύργος του Άιφελ που βρίσκεται στο μαγευτικό Παρίσι!!!"




Μια βόλτα στην "πόλη του φωτός", το  μαγευτικό Παρίσι!!!


" Για να μετρήσουμε στα γαλλικά μέχρι το 10"


Μμμ!!! Είναι λιγουλάκι δύσκολο... καλά... ας μάθουμε μέχρι το τρία και συνεχίζουμε την άλλη φορά.


Bonsoir madame Lela, merci beaucoup!!!


Κυρία Λέλα, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το χρόνο που διαθέσατε αλλά και για τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που μας χαρίσατε!!! Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!!