Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

"Το Μαγικό Φιλί" παραμύθι για τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Οι πρώτες μέρες της παραμονής των παιδιών, ιδιαίτερα των μικρών νηπίων, δημιουργούν πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα σε γονείς και παιδιά. Από τη μια άγχος για τον αποχωρισμό από τη ζεστή αγκαλιά της μανούλας στη μεγάλη τρυφερή αγκαλιά του σχολείου από την άλλη αγωνία και ανησυχία για τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή τους. Μακριά από την ασφάλεια που τους παρέχει το οικογενειακό περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον.

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην προσαρμογή τους στο σχολείο, διαβάσαμε μια πολύ τρυφερή ιστορία που βρήκαμε στο διαδίκτυο "Το Μαγικό φιλί" "The kissing hand" της Audrey Penn, ένα παραμύθι αγγλικό.


«Ο ήρωάς μας είναι ο Τσέστερ, ένα μικρό ρακούν. Ο Τσέστερ που φοβάται να πάει στο σχολείο. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του παρακαλεί τη μαμά να τον αφήσει να μείνει μαζί της στη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού με τα αγαπημένα του παιχνίδια του, τα βιβλία, την κούνια στο μεγάλο δέντρο. Η  μαμά πολύ γρήγορα με τα γλυκά της λογάκια θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα αποκαλύπτοντάς του ένα μυστικό, το δικό τους μυστικό, το μαγικό φιλί στην παλάμη που θα κάνει την αγάπη της μανούλας να ταξιδέψει και να φωλιάσει στην καρδούλα του, ένα μαγικό φιλί που δεν φεύγει με τίποτε, θα είναι συνεχώς κοντά του και θα τον συντροφεύει…»

Διαβάστε την ιστορία πατώντας επάνω στο σύνδεσμο



Εδώ το παραμύθι στα αγγλικά


Αφού διαβάσαμε την ιστορία μας, τη ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε τις δικές μας καρτούλες με το μυστικό που θα έκανε τη μαμά χαρούμενη.

Σχεδιάσαμε την παλάμη μας σε χρωματιστά χαρτονάκια...


Κόψαμε ένα σφουγγάρι σε σχήμα καρδιάς, το βουτήξαμε σε κόκκινη τέμπερα και κάναμε το αποτύπωμα μέσα στην παλάμη...




Τα δικά μας μαγικά φιλάκια για τις μανούλες...


Κολλήσαμε τις παλάμες επάνω στις καρτούλες...




Και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας!




"Μανουλίτσα... Θα σου πω  ένα μυστικό...
όταν φεύγω για το σχολειό...
να θυμάσαι την καρτούλα
με την δική μου την καρδούλα"