Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ένα μαγευτικό ταξίδι στο διάστημα!!!

Πάρτε θέση, προσδεθείτε και το ταξίδι ξεκινά… ένα μαγευτικό, υπέροχο ταξίδι στο διάστημα…  Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη στην τάξη μας, του μικρού αστροναύτη.


Γνωριστήκαμε, συστηθήκαμε και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτόν. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και μέσα από ένα βίντεο ταξιδέψαμε στο διάστημα. Γνωρίσαμε το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες μας. Τα ονόματά τους, τα χαρακτηριστικά τους, το μέγεθός τους, τα χρώματά τους, τη θέση τους σε σχέση με τον ήλιο.




Πλανήτες Ηλιακό σύστημα εκπαιδευτικό βίντεο για παιδιά με ελληνικούς υπότιτλους


Γνωριμία με τους πλανήτες μέσα από το παιχνίδι με καρτέλες. Αναγνωρίζουμε και ονομάζουμε κάθε φορά τον πλανήτη που βλέπουμε στην οθόνη, μιλάμε για τα χαρακτηριστικά του, βρίσκουμε την καρτέλα του και κάνουμε αντιστοίχιση.


















Και το παιχνίδι συνεχίζεται... Ακούμε το όνομα του πλανήτη. βρίσκουμε την καρτέλα του και τη θέση του στο ηλιακό σύστημα στην οθόνη του υπολογιστή.

















Πήραμε πλαστελίνη και αφού επιλέξαμε τα χρώματα φτιάξαμε μπαλάκια σε διάφορα χρώματα ανάλογα με το χρώμα των πλανητών, κατασκευάσαμε τους πλανήτες και φτιάξαμε σε μακέτα το ηλιακό μας σύστημα.. Βάλαμε καρτελάκια στον καθένα με το όνομά τους και τους τοποθετήσαμε σε σχέση με την απόστασή τους από τον ήλιο επάνω σε ένα μαύρο χαρτόνι όπου είχαμε σχεδιάσει το διάστημα. 


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε  δείτε όλη τη διαδικασία της κατασκευής της μακέτας μας και να απολαύσετε το τραγούδι με τον ομώνυμο τίτλο: "Το ηλιακό μας σύστημα".


Εργασία στη γλώσσα "Κόβω και κολλώ τα καρτελάκια με τα ονόματα των πλανητών δίπλα στον κάθε πλανήτη".








Πλανήτες και πληροφορική: "Βάλε στη σωστή σειρά τους πλανήτες" Πατήστε Εδώ για να παίξετε,

 Τη διεύθυνση την βρήκαμε Εδώ