Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Μουσικά όργανα - κρουστά - πνευστά - έγχορδα

Είναι γεγονός ότι η μουσική διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή των μικρών παιδιών και όχι μόνο. Διεγείρει, καλλιεργεί τη φαντασία τους, αναπτύσσει την ευαισθησία και δημιουργικότητά τους, τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους... Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι, το ρυθμό, τη μελωδία, το χορό και δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό στο άκουσμα μουσικών οργάνων, άλλωστε η μουσική υπάρχει μέσα μας γι αυτό και από πολύ μικρή ηλικία δείχνουν την προτίμησή τους σε μουσικά όργανα - παιχνίδια και παίζοντάς τα. παριστάνουν τους μουσικούς, κιθαρίστες, ντράμερ, πιανίστες...

Σήμερα τα Απίθανα Νηπιάκια έφεραν από το σπίτι τα δικά τους μουσικά όργανα και η χαρά τους ήταν ζωγραφισμένη στα όμορφα προσωπάκια τους. Τα έδειξαν στους συμμαθητές τους, τα περιέγραψαν, τα έπαιξαν...




Τα μουσικά όργανα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 
- Κρουστά: τα μουσικά όργανα που χρειάζεται να τα χτυπήσουμε για να βγάλουν ήχο.
- Πνευστά: τα μουσικά όργανα που χρειάζεται να τα φυσήξουμε για να βγάλουν ήχο.
Έγχορδα: τα μουσικά όργανα που έχουν χορδές που όταν τις ακουμπάμε, με το χέρι ή με ένα αντικείμενο που λέγεται δοξάρι βγάζουν ήχο.
Παίζουμε το κάθε μουσικό όργανο, τα παιδιά παρατηρούν με ποιον τρόπο βγαίνει ο ήχος και τ  και το το εντάσσουν στην αντίστοιχη κατηγορία.
















Κατηγοριοποιούμε τα μουσικά όργανα 






Τα παιδιά παίρνουν στα χέρια τους κάποιο μουσικό όργανο, το αναγνωρίζουν, το ονομάζουν και το τοποθετούν στην αντίστοιχη κατηγορία.














Ζωγραφίζουν στο φύλλο εργασίας τα μουσικά όργανα με το αντίστοιχο χρώμα της κατηγορίας στην οποία ανήκουν.






Μιλώ για το αγαπημένο μου μουσικό όργανο και το ζωγραφίζω όπως μπορώ. 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A slideshow design by Smilebox