Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Unicef - Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015 - 16

Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016

Τα Απίθανα Νηπιάκια μας, φέτος έχουν την ευκαιρία και τη χαρά να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σχολεία Υπερασπιστές τωνΠαιδιών",    που είναι αφιερωμένο στο έργο της Unicef και καθοδηγείται από την Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το πρόγραμμα είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία και με κεντρικό σύνθημα «Για κάθε παιδί, ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό», από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF  και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά σε όλον τον κόσμο και  έχει κερδίσει την αγάπη αμέτρητων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Τα παιδιά μας από την προηγούμενη θεματική μας ενότητα με τίτλο: "Όλη η γη μια αγκαλιά γεμάτη χαρούμενα παιδιά" έχουν "ταξιδέψει"  σε άλλες χώρες μέσα από εικόνες, βίντεο και φωτογραφικό υλικό που βρήκαμε σε βιβλία και στο διαδίκτυο και έχουν γνωρίσει τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά της γης, τα χαρακτηριστικά τους, την καθημερινότητά τους, τον τρόπο ζωή τους, τις ανάγκες τους, τις συνήθειές τους, τις ευκολίες ή τις δυσκολίες που συναντούν. Προβληματίστηκαν, μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν συγκρίσεις με τον δικό τους τρόπο ζωής, και προσπάθησαν να σκεφτούν με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά όλου του κόσμου. 
Μόλις πριν λίγες μέρες παραλάβαμε μέσα σε φάκελο που μας έφερε ο ταχυδρόμος το υλικό από τη Unicef 


Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία ανοίξαμε το φάκελο για να δούμε το υλικό. Μια επιστολή, εικόνες, αφίσες, cd, παραμύθι...

                                      


Διαβάσαμε την επιστολή και βγάλαμε, απλώσαμε το υλικό επάνω στο τραπέζι για να το περιεγραστούμε. 





Γνωρίσαμε το έργο της Unicef  μέσα από τις εικόνες που βρήκαμε στο φάκελο αλλά και στο διαδίκτυο.


Το έργο της Unisef from Stella Mparmpa





Διαβάσαμε το παραμύθι από το υλικό, που μας έστειλε η Unicef



Μέσα από αυτό γνωρίσαμε  τη μάγισσα Αντιδικαιωματούλα, που πήρε τα δικαιώματα των παιδιών και τα έκρυψε σ' ένα μπαούλο. Τα παιδιά, η Ειρήνη, η Χαρά, ο Ελευθέριος, η Αγάπη και ο Ευτύχης, μαζί με τον φύλακα άγγελός τους, τη  φίλη τους την Unicef , μετά από πολλές περιπέτειες, βρήκαν τα δικαιώματά τους και τα έγραψαν σ' ένα χρυσό βιβλίο. Από τότε  ο φύλακας άγγελός τους, η  φίλη τους η Unicef κάνει τα πάντα για ν' απολαμβάνουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους.

Το παραμύθι άρεσε πολύ στα παιδιά και αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον να το παίξουν. 

Σ’ έναν μικρό, όμορφο χωριό που το  έλεγαν Λουλουδοχώρα,  όλοι οι  κάτοικοι ζούσαν ειρηνικά και με  πολλή αγάπη μεταξύ τους. Τα  παιδιά, η Ειρήνη, η Χαρά, ο  Ελευθέριος, η Αγάπη κι ο Ευτύχης  κάθε πρωί πήγαιναν με χαρά στο  σχολείο.
Κάθε απόγευμα μαζεύονταν στην πλατεία του χωριού για να παίξουν, να τρέξουν και να τραγουδήσουν όλα μαζί χαρούμενα.
Ήταν χαρούμενα γιατί είχαν κοντά τους την αγαπημένη τους φίλη και φύλακα άγγελό τους, τη Unicef που ήταν πάντα δίπλα τους και προστάτευε τα δικαιώματά τους.
Μια μέρα μια κακιά μάγισσα, η Αντιδικαωματούλα πήγε στη Λουλουδοχώρα, παρακολούθησε τα παιδιά, και όταν τα είδε πόσο χαρούμενα ήταν θύμωσε πολύ, τόσο πολύ που αποφάσισε να τους κλέψει το φαγητό, το καθαρό νερό, το σπίτι, το σχολείο, τα φάρμακα.




Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να μας απολαύσετε!!!



Ο φύλακας άγγελος των παιδιών, η φίλη μας η Unicef  και τα δικαιώματα σε αφίσα - κατασκευή.










Παρακολουθήσαμε το βίντεο animation με τα διακαιώματα των παιδιών.



Ζωγραφίσαμε επάνω σε καρδούλες τα δικαιώματά μας...
















και κολλήσαμε τις καρδούλες επάνω στο βιβλίο που κρατάει καλά φυλαγμένο ο φύλακας άγγελος των παιδιών η καλή τους φίλη η Unicef









"Για κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες για ζωή
 Όχι στη βία και στο ρατσισμό
 ναι στη φιλία και στο σεβασμό"