Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

"Αυτή είναι η σημαία μας!!! Για τα παιδιά της Στεριάς, για τα παιδιά της Θάλασσας !!!"

"Αυτή είναι η σημαία μας!!!  Για τα παιδιά της Στεριάς, για τα παιδιά της Θάλασσας!!!" Τιμή και καμάρι  κάθε Έλληνα!!! Το ιερό μας σύμβολο!!!  Η Σημαία με τις γαλανόλευκες λωρίδες της και τον ολόχρυσο Σταυρό. που τίμησαν οι  Έλληνες φαντάροι μας στο μέτωπο και το έσωσαν μέσα στην αντάρα του πολέμου!!!

Παρακολουθήσαμε το video από το παραμύθι: «Ασπρογάλανο πανί» της Γαλάτειας Σουρέλη"Μιλούσανε δυο νεράιδες: - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια. - Ας ρωτήσουμε, συμφώνησε και η άλλη. Βρήκαν την Ελλάδα να λούζεται σε μια καταγάλανη θάλασσα και να στεγνώνει κάτω από έναν ολόλαμπρο ήλιο. - Κυρά, κυρά αρχόντισσα, κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, τι χρώμα θέλεις να 'χει η σημαία σου; - Να ρωτήσω τα παιδιά μου, είπε η Ελλάδα. Τα μισά παιδιά της ζούσαν στη στεριά, παιδεύονταν* με τη γη και τα βουνά. - Κυρά, κυρά αρχόντισσα, κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, σκληρός ο τόπος. Και η δουλειά σκληρή. Μα άσπρα περιστέρια οι ψυχές μας. Γι' αυτό άσπρη, ολόασπρη τη θέμε* τη σημαία μας. Τα 'γραψε τα λόγια αυτά σε χρυσόδετο τεφτέρι* η Ελλάδα. - Ας πάω τώρα να ρωτήσω και τ' άλλα μου παιδιά, τα παιδιά της θάλασσας, είπε η Ελλάδα. Τα βρήκε να παλεύουν με τα δίχτυα. Να τα τραβούν με κόπο, γιατί ήταν γιομάτα απ' ασημένια λαχταριστά ψάρια. - Κυρά, κυρά αρχόντισσα κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, εμάς οι ψυχές μας είναι δοξασμένες στο γαλανό νερό. Τούτη η θάλασσα η μεγάλη, που μας δίνει χαρά και ζωή, θέλουμε να χωρέσει τη σημαία μας. Τα 'γραψε και τούτα τα λόγια η Ελλάδα σε χρυσόδετο τεφτέρι και το 'δωσε, το τεφτέρι, στις νεράιδες. - Έτσι να γίνει, είπαν εκείνες. Και τότε μέσα από την αφρισμένη θάλασσα βγήκε τ' ασπρογάλανο πανί κι απλώθηκε σε ουρανό και γη. Κείνη την ώρα ο ήλιος άστραψε, έσκυψε, φίλησε το πανί και το φίλημα του έγινε ένας ολόχρυσος σταυρός. - Η σημαία μας, είπε η Ελλάδα. Η σημαία για τα παιδιά της στεριάς, για τα παιδιά της θάλασσας!!!"

Παρατηρήσαμε τη σημαία μας... τα χρώματά της και τι συμβολίζουν... τον ολόχρυσο σταυρό που συμβολίζει την πίστη μας και το κοντάρι.... μετρήσαμε τις λωρίδες της...
εννέα λωρίδες, τέσσερις λευκές και πέντε μπλε που σημαίνουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ 


Αναφερθήκαμε στον εθνικό μας ύμνο και στο σεβασμό κατά την ακρόασή του. Γνωρίσαμε τον εθνικό μας ποιητή  Διονύσιο Σολωμό και εντοπίσαμε στο χάρτη την πατρίδα του τη Ζάκυνθο και τραγουδήσαμε με ευλάβεια τον εθνικό μας ύμνο.


Συναρμολογήσαμε τη σημαία μας...

Με  τα δαχτυλάκια μας φτιάξαμε τα δικά μας σημαιάκια.

Όμορφα, τρυφερά χεράκια πλέκουν το  στεφάνι  για την αυριανή μας κατάθεση

"Ένα στεφάνι όμορφο 
προσφέρουμε θυσία
σε σας που μας χαρίσατε 
όμορφη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ μας!!!