Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τα "Απίθανα Νηπιάκια" στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Γιαννιτσών

Το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, της γνώσης συνεχίζεται… Σήμερα με τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας, επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Δανειστική βιβλιοθήκη Γιαννιτσών.

Βάλαμε τη φαντασία μας, το μεράκι μας και  ετοιμάσαμε το δωράκι μας για να το προσφέρουμε στη βιβλιοθήκη.


Έχοντας πάντα στο πλευρό μας τις γλυκές μας μανούλες με χαμόγελα αστραφτερά, ξεκινήσαμε...




Μετά από μια χαρούμενη, ηλιόλουστη διαδρομή, με τραγούδι και χαμόγελα φτάσαμε στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών όπου στεγάζεται η Δανειστική Βιβλιοθήκη.




Στην είσοδο μας υποδέχτηκε με μια ζεστή αγκαλιά, η υπεύθυνη του παιδικού τμήματος κ. Ευτυχία, μας οδήγησε μέσα στην αίθουσα, μας ξενάγησε και μας μίλησε για το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργία της βιβλιοθήκης.



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βόρεια πτέρυγα, 2ος όροφος) σε δύο ανεξάρτητους χώρους το παιδικό - Εφηβικό και το Τμήμα Ενηλίκων. Η συλλογή της βιβλιοθήκης, παιδικό-εφηβικό τμήμα και τμήμα ενηλίκων, αποτελείται από τόμους βιβλίων, διαθέτει αρχείο τοπικών εφημερίδων, αρχείο περιοδικών, βιντεοταινίες, cd-roms, κασέτες, σλάιτς, χάρτες και dvd.
Το παιδικό εφηβικό τμήμα της βιβλιοθήκης διαθέτει  καρεκλάκια και τραπεζάκια για τους μικρούς αναγνώστες όπου μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια. Στο αναγνωστήριο των εφήβων δίδεται η δυνατότητα διαβάσματος, ζωγραφικής και ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής.
Η γωνιά με τα έδρανα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για να εξυπηρετεί ομάδες 45 ατόμων. Εδώ φιλοξενούνται οι σχολικές τάξεις και οι νέοι χρήστες της βιβλιοθήκης. Ενημερώνονται για τον κανονισμό λειτουργίας, ακούν αφηγήσεις παραμυθιών, παρακολουθούν προβολές σλάιτς και συναντώνται με τους συγγραφείς.
Πηγή: Δημοτική Δανειστική βιβλιοθήκη Γιαννιτσών

Παιδικό  - εφηβικό τμήμα 










Τμήμα ενηλίκων






Παίξαμε κουκλοθέατρο...




Επιλέξαμε βιβλία που θέλαμε να διαβάσουμε...


"Διαβάσαμε" βιβλία...


Ασχοληθήκαμε με παζλ και κατασκευές...






Χρωματίσαμε εικόνες που μας έδωσαν..










Προσφέραμε το δωράκι μας, μας πρόσφεραν κι αυτοί το δικό τους δωράκι, ένα βιβλίο με cd...



Μας μοίρασαν σχετικές αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν τα παιδιά με τους γονείς, να κάνουν εγγραφή και να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη όποτε επιθυμούν και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με την υπόσχεση ότι θα την επισκεπτόμαστε συχνά πλέον και με το σχολείο και με τους γονείς μας για να δανειστούμε αλλά και να προσφέρουμε βιβλία ώστε  να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλα παιδάκια να διαβάσουν τα δικά μας βιβλία. 
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης για την υπέροχη φιλοξενία