Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Ένα Βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στον "μαγικό" κόσμο του βιβλίου, της γνώσης"

"Το βιβλίο δεν έχει στόμα κι όμως μιλάει. Διηγείται ένα σωρό ιστορίες και λέει ποιήματα και τραγουδάει και τραγούδια με τις νότες. Η μαμά διαβάζει, και το βιβλίο μιλάει με το στόμα της. Όταν μάθω κι εγώ να διαβάζω, τότε το βιβλίο θα μιλάει με το δικό μου στόμα.
Α, όταν θα μάθω να διαβάζω, μήτε στιγμή δε θ΄ αφήνω σε ησυχία το βιβλίο: θα το βάζω να μου διηγείται ιστορίες, ώσπου να κουραστώ κι ως την ώρα που θα κλείνουν τα μάτια μου απ΄ τη νύστα. Τότε θα βάζω το βιβλίο κάτω απ΄ το προσκέφαλό μου και μόλις ξυπνώ, θα το βάζω να μου λέει μια μικρή ιστορία…"

Ντόρα Γκάμπε (μετάφραση Γιάννης Ρίτσος)

Θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση με το βιβλίο και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό, κάνουμε προετοιμασίες για να οργανώσουμε στο σχολείο με τη βοήθεια των παιδιών μας, δανειστική βιβλιοθήκη. Διαλέξαμε βιβλία και εμπλουτίσαμε τη βιβλιοθήκη με τα βιβλία της επιλογής μας. Δημιουργήσαμε ένα χώρο ευχάριστο και ελκυστικό για τα παιδιά, με όμορφα χρώματα,  αναπαυτικά μαξιλάρια και μουσική.





Φτιάξαμε  ταυτότητες που θα τις χρησιμοποιούμε στη δανειστική μας βιβλιοθήκη όταν θα δανείζονται το βιβλίο της αρεσκείας τους.



Εμπνευσμένοι από το παραμύθι "Το αστέρι του γίγαντα" φτιάξαμε σελιδοδείκτες από γλωσσοπίεστρα,  "Ασηλάμπα Ντελασύ" για να μας συντροφεύει στα όμορφα, παραμυθένια  ταξίδια μας.















Ζωγραφίσαμε τα αγαπημένα μας παραμύθια που θα μας δίνουν "φτερά και ταξιδεύουμε στον "μαγικό κόσμο" του βιβλίου, της γνώσης"και στολίσαμε τη βιβλιοθήκη μας.








Τα βιβλία είναι οι καλύτεροί μας φίλοι, "μας δίνουν φτερά και κάνουμε ταξίδια παραμυθένια", μας κρατούν συντροφιά, "μιλάνε" μέσα στην ψυχή μας... γι αυτό κι εμείς, τα αγαπάμε, τα προσέχουμε και  φροντίζουμε να μην καταστρέφονται... όπως όμως κι εμείς οι άνθρωποι έτσι και οι καλοί μας φίλοι, τα βιβλία μας, από την πολύ χρήση καμιά φορά συμβαίνει να παθαίνουν ατυχήματα και φθορές... 
Μπαίνει ο προβληματισμός: Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
-Να τα κολλάμε με κόλλα, με χαρτοταινία, με σελοτέιπ, να τα πιάνουμε με συρραπτικό...  βρίσκουμε μέσα στην τάξη τα απαραίτητα "φάρμακα" που θα χρειαστούμε για να γιατρέψουμε τους αγαπημένους μας φίλους, ένα κουτί από παπούτσια το μεταμορφώνουμε σε "φαρμακείο βιβλίων" τοποθετούμε όλα τα "φάρμακα" μέσα και το βάζουμε κοντά στη βιβλιοθήκη μας περιμένοντας τον "ασθενή" μας. 




















Οι "πολύτιμοι θησαυροί" που θα μας βοηθούν στο "ταξίδι" της δανειστικής μας  βιβλιοθήκης που ξεκινά από αύριο Παρασκευή είναι έτοιμοι!!! 
"Όμορφα, ονειρεμένα, παραμυθένια ταξίδια!!!"