Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

«Με ένα βιβλίο συντροφιά, πετάω από χαρά»

"Κι όσο πιο πολύ διαβάζω,
τόσο νιώθω μια χαρά,
που ποτέ δεν την αλλάζω.
Βιβλίο μου είσαι τέλεια συντροφιά!!!"

(Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου)

"Με ένα βιβλίο  συντροφιά πετάω από χαρά" στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των παραμυθιών, με την φαντασία μας, με την καρδιά μας, με το μυαλό μας!!! "Πετάμε" και "ταξιδεύουμε", ονειρευόμαστε, προβληματιζόμαστε, ταυτιζόμαστε, ανακαλύπτουμε, κάνουμε καινούργιους φίλους!!!

Με χαρούμενα και λαμπερά προσωπάκια τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας, επέστρεψαν τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης… όλα ήθελαν να μιλήσουν, να πουν για την ιστορία που διάβασαν, για τις εντυπώσεις τους, για το πως αισθάνθηκαν παρέα με τον καινούργιο τους φίλο, να δείξουν και να καμαρώσουν για  τα αριστουργήματα που έφτιαξαν!!!


Ο Βιβλιοφάκελος  με τους «θησαυρούς», «μιλάει» για το ταξίδι του, τις εμπειρίες του, τις εντυπώσεις του!!!«Πετάω» από χαρά όταν έχω ένα βιβλίο για συντροφιά, γιατί:
-μου δίνει αγάπη, με ταξιδεύει σε κόσμους μακρινούς, ονειρεύομαι όμορφα, μου δίνει χαρά, με μαγεύει, περνάω όμορφα μαζί του, δεν με πληγώνει, δε μου λέει άσχημες κουβέντες,, μου μιλάει γλυκά κα τρυφερά,  δεν μου αντιμιλάει, δεν με κλωτσάει, δεν με χτυπάει, με κάνει να ονειρεύομαι, με χαλαρώνει, με κάνει να μη νοιώθω μοναξιά, με κάνει ευτυχισμένο, με ηρεμεί, μ’ αγαπάει, πετάω στον ουρανό, πετάω στα σύννεφα, μου δίνει γνώσεις,, μου δίνει φτερά, μου δίνει ζωή, μου δίνει φιλία, μου δίνει χαρά κι ευτυχία,  μου δίνει τρυφερότητα και ζεστασιά, κάνω φανταστικά ταξίδια, με συμβουλεύει, μου δίνει παρηγοριά, με κάνει και γελάω, δεν με κοροϊδεύει,  μου μαθαίνει γλυκά λογάκια.
Η αγαπημένη μας γωνιά μας "αγκαλιάζει" με ζεστασιά, τρυφερότητα και αγάπη, μας ταξιδεύει σε κόσμους "μαγικούς, ονειρεμένους και παραμυθένιους!!!"


Ελάτε κι εσείς να "ταξιδέψουμε", να ονειρευτούμε και να "πετάξουμε" με τη φαντασία μας!!!