Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"Κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή, των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή"

Με αφορμή το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα  με τίτλο: "Ένα βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στο μαγικό κόσμο της γνώσης" το νηπιαγωγείο μας,  σε συνεργασία με το 4ο νηπιαγωγείο,  έχει προγραμματίσει  παρουσίαση αφήγησης "Το αστέρι του γίγαντα" και μέρος από "Το νησί της χαράς" με τη συμμετοχή των παιδιών, με προσκεκλημένη την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη


Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας, με τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας, εμπνευσμένοι από παραμύθι: "Το αστέρι του Γίγαντα" και το τραγούδι: "Όταν πέφτει ένα αστέρι" πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες  γεμάτες συναισθήματα, σκέψεις,  όνειρα  και ευχές... πολλές πολλές ευχές!!!

"Το αστέρι του Γίγαντα"
    

"Στην όμορφη Αστροχώρα, ζούσε  ένας αγαθός και καλόκαρδος Γίγαντας, ο Ασηλάμπα Ντελασύ...  όλοι τον αγαπούσαν γιατί ήταν πολύ καλός... μετά από καιρό  συνέβη κάτι που  έκανε τους κατοίκους της Αστροχώρας να τον μισήσουν... ο Γίγαντας με την τρυφερή καρδούλα άρχισε να πιάνει τ' αστέρια και να τα γυρίζει πίσω στον ουρανό γιατί φοβήθηκε να μην σπάσουν... πώς είναι δυνατόν όμως να γυρίζει πίσω τις ευχές των ανθρώπων, τις ελπίδες και τα όνειρά τους; γι αυτό και τον ανάγκασαν να φύγει χωρίς να του εξηγήσουν γιατί ήταν κακό αυτό που έκανε... το τρυφερό τραγουδάκι του μικρού κοριτσιού που συνάντησε μετά από καιρό βοηθάει τον καλοσυνάτο Γίγαντα να καταλάβει πως τ' αστέρια που πέφτουν  από τον ουρανό είναι οι ευχές των ανθρώπων και πως "κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή, των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή"

Ακούσαμε και μάθαμε το τραγουδάκι:

«Όταν πέφτει ένα αστέρι»

Όταν πέφτει ένα αστέρι
Κάνε μια ευχή
Και τ’ αστέρι της καρδιάς σου
Θα τη βγάλει αληθινή
Κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή
Των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή

Αχ, τ’ αστέρι μη γυρίσεις
Μην το στείλεις στη σελήνη
Άμα θες η ευχή να πιάσει
Και το όνειρο να γίνει
Αχ, τ’ αστέρι μη γυρίσεις
Άμα θες η ευχή να πιάσει.

Κόψαμε αστεράκια και γράψαμε τις δικές μας ευχούλες:




Εύχομαι... να είναι όλος ο κόσμος χαρούμενος, να έχουμε ειρήνη, να έχουν όλα τα παιδάκια παιχνίδια, βιβλία, σχολεία, σπίτι, φαγητό, να έχουν όλα μαμάδες και να είναι όλα χαρούμενα και να χαμογελούν, να μην χτυπάνε τα παιδάκια, να μην υπάρχουν φτωχά παιδάκια να είναι οι γονείς μου αγαπημένοι, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, να κάνουμε ταξίδια όλοι μαζί, να ζήσει η γιαγιά μου πολλά χρόνια, να μην πεθάνει η μαμά μου, να είναι ο παππούς μου καλά, να γίνω δυνατός και να πολεμώ το κακό, να γίνω υπερήρωας και να σώζω τον κόσμο, να γεννηθεί το αδερφάκι μου γερό, να πάνε οι γονείς ένα ταξίδι και να περάσουν όμορφα...



Φτιάξαμε καρτούλα για την κυρία Μαριβίτα εμπνευσμένοι από τη σελίδα του βιβλίου της














Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από το τραγούδι και φτιάξαμε ένα υπέροχο άλμπουμ με τις ζωγραφιές μας.





Είμαστε έτοιμοι.!!! Περιμένουμε με αγωνία να έρθει το πρωί της  Δευτέρας!!! Περιμένουμε και όλους εσάς τους γονείς αλλά και τους συναδέλφους το απόγευμα της Δευτέρας στις 5 η ώρα για να περάσουμε ένα υπέροχο δημιουργικό απογευματάκι και να ταξιδέψουμε με συνοδοιπόρο μας την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη. 

Όλες τις δραστηριότητες, τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μας και το τραγουδάκι τραγουδισμένο από τις μελωδικές φωνούλες μας θα τα δείτε στο video που ακολουθεί.


Και μην ξεχάσετε αν δείτε κάποιο βράδυ ένα αστέρι να πέφτει από τον ουρανό θυμηθείτε... κάντε μια ευχή κι αυτή που ξέρετε... αν την πιστέψετε πολύ θα βγει αληθινή!!! γιατί "κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή, των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή"