Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

"Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε και να ανακυκλωθούμε"

Μια φορά κι έναν καιρό… η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της,  της Ματούλας Τόλκα.

"Τα μπουκαλάκια, τα τενεκεδάκια αλλά και τα χαρτιά  στριμωγμένα και στοιβαγμένα μέσα στα σκουπίδια είναι πολύ στενοχωρημένα.  Αισθάνονται  πλέον άχρηστα έτσι πεταμένα μέσα στον κάδο. Θέλουν να ξανά γίνουν όπως ήταν πριν, να αποκτήσουν ομορφιά, λάμψη, χρώμα και χαρά να γίνουν χρήσιμα και πάλι και όχι να είναι άχρηστα σκουπίδια.  Όλα ξεκίνησαν όταν έφυγαν από τον σκουπιδότοπο και πήγαν στην θάλασσα  για να ξεπλυθούν και να καθαριστούν από τη βρωμιά.  Στην παραλία μια εφημερίδα τους έφερε τα υπέροχα νέα. "Ανακύκλωση!!!" Με τρελή χαρά άρχισαν τις βουτιές, τα ξεφωνητά και τα γέλια!!! Κατάλαβαν πλέον ότι δεν είναι σκουπίδια αλλά φίλοι καλοί και αγαπημένοι της κυρίας Ανακλύκλωσης…"


Η κυρία ανακύκλωση και οι φίλοι της from Stella Mparmpa

Διαβάσαμε το υπέροχο αυτό παραμύθι και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας.Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free photo slideshow customized with Smilebox

Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες: οι τέμπερες, οι μαρκαδόροι και οι κηρομπογιές. Στο ανακυκλωμένο χαρτί που έχουμε φτιάξει σε προηγούμενη δραστηριότητα, ζωγραφίζουμε την κυρία Ανακύκλωση και τους καλούς της φίλους.

Οι Τέμπερες:
Οι Μαρκαδόροι: 

Οι Κηρομπογιές:


Ζωγραφική σε ανακυκλωμένο χαρτί.Τα Απίθανα Νηπιάκια μας, εμπνέονται από το παραμύθι και με πολλή φαντασία κατασκευάζουμε  την κυρία Ανακύκλωση.
Τι  είναι η κυρία Ανακύκλωση;
-Η κυρία Ανακύκλωση είναι ένα χαμογελαστό κορίτσι. Σχεδιάζουμε το σώμα της μικρής μας Ευδοκίας.


Πως είναι η κυρία Ανακύκλωση;
-Φοράει ένα φόρεμα μπλε. Έχει πανέμορφα λαμπερά ματάκια και ένα χαμόγελο φωτεινό. Βάφουμε με τέμπερα μπλε το φόρεμα και σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.


Ποιοι είναι οι φίλοι της της κυρίας Ανακύκλωσης;
-Το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί και ο λευκοσίδηρος. Τους ζωγραφίζουμε γύρω της.Πάμε να βρούμε, να γνωρίσουμε τους φίλους της και να την στολίσουμε;
- Τα μπουκαλάκια, γυάλινα και πλαστικά, τα τενεκεδάκια από αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, τα κουτάκια από  χαρτί και πλαστικό,  όλα βρίσκονται μέσα στη ειδική τσαντούλα.

"Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε και να ανακυκλωθούμε"Μαλλάκια από λωρίδες εφημερίδας.Κολιέ, ζώνη, βραχιόλι, δαχτυλίδι από πλαστικά καπάκια.
Και στο φόρεμά της όλοι οι καλοί της φίλοι. "Η Κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της" Την ιδέα για την κατασκευή την πήραμε από Εδώ

Ακούσαμε το τραγούδι της ανακύκλωσης από την παιδική  χορωδία του Σπύρο Λάμπρου Και γράψαμε το δικό μας τραγουδάκι της Ανακύκλωσης.

"Μ’ ένα χαμόγελο θα κάνω ότι μπορώ,
τα σκουπίδια όλα μαζί δε θα πετώ.
Ήρθε η ώρα πια κι εγώ, ήρθε η ώρα πια κι εγώ
στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ
το περιβάλλον να κρατήσω καθαρό,

να κρατήσω καθαρό...."