Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά!!!

Αύριο τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και το βράδυ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Η αυλαία κλείνει με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία. Μετά τις λαμπρές μουσικοχορευτικές παρελάσεις των καρναβαλιστών και των αρμάτων,  ο Βασιλιάς Καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, χορούς και γλέντια δίνοντας την υπόσχεση για το επόμενο καρναβαλικό ξεφάντωμα.

Έτσι κι εμείς θέλοντας να αναβιώσαμε αυτό το έθιμο  του Βασιλιά Καρνάβαλου, έχοντας σύμμαχο τον καιρό, με τον ήλιο να λάμπει, κάψαμε το Βασιλιά Καρνάβαλο στην αυλή του σχολείου μας με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια  και τρικούβερτο γλέντι δίνοντας υπόσχεση για την επόμενη αποκριά.
Προτού όμως τον παραδώσουμε στην πυρά  θελήσαμε να τον ταΐσουμε καλά. Φτιάξαμε μπαλίτσες από χαρτιά περιοδικών...τον βγάλαμε στην αυλή και του δώσαμε μπόλικο φαγάκι!!!


Διασκεδάσαμε στους ήχους του "Χαραλάμπη" και "Μήλο μου κόκκινο" χορέψαμε, του τραγουδήσαμε...

και τον παραδώσαμε στις φλόγες!!!Κλείνοντας τις εκδηλώσεις της φετινής μας αποκριάς, πετάξαμε τους πολύχρωμους ανακυκλώσιμους χαρταετούς μας ψηλά, στέλνοντας σε όλους το δικό μας οικολογικό μήνυμα:
"Ανακυκλώσιμο χαρταετό για περιβάλλον καθαρό"Και του χρόνου!!! Χρόνια πολλά &Καλή Σαρακοστή!!!