Το πρωινό είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής
μας. Έχει τεράστια διατροφική αξία και συνδέεται άμεσα με την αποδοτικότητά μας, στη δουλειά
αλλά και στο σχολείο. Μας δίνει ενέργεια
και δύναμη που την χρειαζόμαστε μετά από ώρες ύπνου χωρίς φαγητό. Γι αυτό θα
πρέπει να είναι πλούσιο και προσεγμένο και δεν πρέπει να το παραλείπουμε ποτέ. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας: "Τρώγε
το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος".
Πρώτη Παρασκευή του μήνα Μάρτη και τα Απίθανα Νηπιάκια μετά
από δική τους πρόταση, μαγειρεύουν
παραδοσιακό πρωινό από αγνά προϊόντα. "Αβγοφετούλες νόστιμες, μυρωδάτες και αφράτες,
από φρέσκα αβγουλάκια που τρελαίνουν τα μικρά παιδάκια". Η μαγειρική στο νηπιαγωγείο μας έχει γίνει πλέον μια πολυαγαπημένη μας συνήθεια για τη φετινή χρονιά.
Το βιωματικό εργαστήρι μαγειρικής έχει στηθεί μέσα στην τάξη
και τα μικρά μας περιμένουν με χαρά να αναλάβουν δράση για να παρασκευάσουν το
σημερινό πρωινό τους.
Θα χρειαστούμε:
-Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
-Αβγά
-Γάλα
-Λίγο αλάτι
-και Ελαιόλαδο
Παίρνουμε τα αβγουλάκια και τα σπάμε σε ένα μπολ. Βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να σπάσουμε τα αβγουλάκι.
-Χτυπώντας τα μεταξύ τους...
στο τραπέζι...
με το πιρούνι....
Τα χτυπάμε με το σύρμα καλά...
προσθέτουμε λίγο γάλα...
και λίγο αλάτι.
Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στα αβγά μέχρι να μουλιάσουν καλά...
και τις βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Γι αυτό και δεν μπορούν παρά να βγουν οι αβγοφετούλες μας πεντανόστιμες!!!
Δεν κρατιόμαστε!!! Η μυρωδιά μας "έσπασε κυριολεκτικά τη μύτη!!!
Ε ναι, είναι μούρλια, είναι τρέλα!!!
Φαίνεται άλλωστε!!! Μετά από λίγη ώρα δεν είχε μείνει ούτε ψυχουλάκι. Τις καταβροχθίσαμε όλες!!! Μιαμ μιαμ μιαμ!!!