Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πασχαλινά καλαθάκια πασχαλίτσες από ανακυκλώσιμα υλικά

Το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: "Ήρθε η ώρα πια κι εγώ στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ" βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα παιδιά μας συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές μας δράσεις και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών είναι μεγάλη. Συλλέγουν με χαρά στο σπίτι ανακυκλώσιμα  υλικά, τα φέρνουν στο σχολείο για διάφορες κατασκευές, οικοδομούν νέες γνώσεις, αξιολογούν τα ευρήματά τους κουβεντιάζοντας μεταξύ τους αλλά και με τους γονείς τους στο σπίτι καθημερινά για τις περιβαλλοντικές μας δράσεις και για την εμπλοκή όλων μικρών και μεγάλων ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο με ένα ομορφότερο, ένα καθαρότερο  περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό  φροντίζουμε όσο μπορούμε οι κατασκευές μας για τις εκπαιδευτικές μας ενότητες να είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Το Πάσχα πλησιάζει, σιγά σιγά μπαίνουμε στο κλίμα με διάφορες πασχαλινές δημιουργίες και εμείς όλες οι φετινές μας πασχαλινές κατασκευές αποφασίσαμε να τις δημιουργήσουμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.  

Σήμερα φτιάξαμε  πασχαλινά καλαθάκια πασχαλίτσες χρησιμοποιώντας άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι και χάρτινα κουτιά από παπούτσια. Όλη η  διαδικασία όμορφη, απλή και πολύ ευχάριστη για τα παιδιά, ενώ κάνουν πράξη το σύνθημα: "Τίποτα δεν πάει χαμένο", όλα με λίγη φαντασία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και μεταμορφωθούν σε ευφάνταστες δημιουργίες!!!

Συγκεντρώσαμε τα υλικά και με οδηγό τη φαντασία μας ξεκινήσαμε. Καλύψαμε τα κεσεδάκια με χαρτοταινία για να πιάσει καλά η τέμπερα.





Πήραμε τα χαρτόκουτα από παπούτσια, τα ανοίξαμε, κόψαμε λουρίδες για χερουλάκια και σχεδιάσαμε με ένα ποτηράκι από τα κουζινικά μας, τα προσωπάκια της πασχαλίτσας.



Βάψαμε με κόκκινη τέμπερα τα χερουλάκια και τα κεσεδάκια και με ροζ - μαύρη τέμπερα τα προσωπάκια. 












Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και με την τεχνική  πουαντιγιά, με μπατονέτες κάνουμε βουλίτσες μαύρες επάνω στα κεσεδάκια. 







Κολλάμε τα προσωπάκια και τα χερουλάκια στα κεσεδάκια, κόβουμε χορταράκι το βάζουμε μέσα και τα καλαθάκια μας είναι έτοιμα για τις πασχαλινές μας λιχουδιές.







Τα παιδιά μας, το χάρηκαν πολύ και  καμάρωναν για το αποτέλεσμα!!!