Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Χαρούμενες μουσικές νότες... επίσκεψη μουσικών στο σχολείο μας!!!

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας, το φοιτητή Μουσικολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Καστράνη και τον Πατέρα Γεώργιο Ζορμπά για να μας μαγέψουν και να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους!!! Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά διάφορα μουσικά όργανα, να τα ακούσουμε, να τα αγγίξουμε, να τα παίξουμε αλλά και να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε!!! 
Ο Κωνσταντίνος με την ευγένεια που τον διακρίνει μίλησε στις καρδιές των παιδιών, με τη μουσική του αλλά και με τις γνώσεις και την αγάπη του για τη μουσική. 
-Τι είναι μουσική;
-Ποια τα οφέλη της μουσικής; 
-Ποια τα είδη της μουσικής;
-Πως ονομάζονται τα μουσικά όργανα που έχουμε μπροστά μας;
-Πως παίζονται τα μουσικά όργανα;
-Τι χρειάζεται για να μάθει κανείς μουσική; 


Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι προετοιμασίες ξεκινώντας με την κατασκευή του δώρου μας. Τα υλικά στο τραπέζι, τα μανίκια ψηλά και πάμε να φτιάξουμε για τους μουσικούς μας, τι άλλο; Μια όμορφη κιθάρα από ανακυκλώσιμα υλικά. Χάρτινο κουτί από μαντηλάκια το οποίο καλύψαμε με χαρτοταινία και ένα ρολό από αλουμινόχαρτο. Καταρχήν τα βάψαμε με τα αγαπημένα μας χρώματα.

Στη συνέχεια τα κολλήσαμε με σιλικόνη και προσθέσαμε τις χορδές από λαστιχάκι και τα κλειδιά με σύρμα πίπας.
Την διακοσμήσαμε με λουλουδάκια και καρδούλες και την υπογράψαμε.

Έτοιμο το δωράκι μας περιμένει τους επισκέπτες μας!!!


Μετά το φαγητό έφτασαν και οι φίλοι μας, τα παιδιά του Β τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών με την κυρία τους, την κυρία Μαρία Τζουκμάνη, από τον επάνω όροφο του συγκροτήματός μας, με τους οποίους έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμά μας, για τη μουσική.

Και η στιγμή της υποδοχής έφτασε!!! "Καλωσορίσατε!!! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε κοντά μας!!!"


Τα παιδιά κυριολεκτικά "κρέμονται από τα χείλη τους"!!! Τώρα όλοι σταματούν και μιλάει η μουσική!!!
"Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σήμερα κοντά σας και πολύ περισσότερο γιατί μάθαμε ότι αγαπάτε τη μουσική όπως κι εμείς...""Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί ένα ένα τα μουσικά όργανα που φέραμε για σας..."Είστε έτοιμοι; Πάμε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε; Και το γλέντι, ο χορός κι η διασκέδαση ξεκινά!!! Η χαρά των παιδιών είναι ζωγραφισμένη στα όμορφα προσωπάκια τους!!! "Θέλουμε κι άλλο, κι άλλο..."


Τα παιδιά τραγουδούν και χορεύουν ένα πολύ γνώριμο τραγούδι, "μήλο μου κόκκινο"


Για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον Κωνσταντίνο μας!!!


Ααααααα!!! βρέχει καραμέλες!!! Ευχαριστούμεεεεεεε!!!Ήρθε η ώρα να τους ευχαριστήσουμε και να τους αποχαιρετήσουμε με μισή καρδιά γιατί δε θέλουμε να τελειώσει όλη αυτή η μαγεία!!!
"Ένα δωράκι με πολλή αγάπη για σας, για να θυμάστε αυτήν την επίσκεψη" 
"Θα τη φυλάω σαν τα μάτια μου, είναι το πιο όμορφο δωράκι που έχω πάρει" "Θα σας θυμάμαι πάντα με αγάπη!!!" 
"Κι εμείς Κωνσταντίνε μας!!!
Και μια αναμνηστική φωτογραφία!!!

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδούλα μας για την υπέροχη, την μαγική, την μοναδική εμπειρία που μας προσφέρατε και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε!!!