Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Από τους ήχους στη Μουσική - Γνωριμία με τα μουσικά όργανα της τάξης

Μετά την επαφή μας με με το θαυμαστό κόσμοι των ήχων σειρά έχει η μουσική. H μουσική είναι η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων. Από τα προϊστορικά χρόνια οι  άνθρωποι ανακαλύπτουν διάφορα εργαλεία όπως πέτρα, ξύλα, κόκαλα και μέσα από αυτά δημιουργούν θορύβους για να κάνουν μουσική. Τα χρόνια, οι αιώνες περνούν και οι άνθρωποι επεξεργάζονται τα εργαλεία τους αυτά ώστε να βγάζουν ευχάριστους θορύβους και φτάνουν μετά από χρόνια να δημιουργήσουν τα μουσικά όργανα.
Πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς μουσική; Άχαρη, ανιαρή, μουντή και γκρίζα. Η μουσική μας κρατάει συντροφιά, μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει, μας διασκεδάζει...

Πάμε όλοι μαζί να γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα της τάξης μας...

Ακούμε τον ήχο του κάθε μουσικού οργάνου και το ονομάζουμε.
Παιχνίδι "κρυφτό" Παίζουμε το κάθε μουσικό όργανο κρυμμένοι πίσω από το κουκλοθέατρο και τα παιδιά αναγνωρίζουν χωρίς να βλέπουν ποιο είναι

Παίζουμε με τα μουσικά όργανα. Τα Απίθανα Νηπιάκια στο ρόλο της ορχήστρας.Διαβάζουμε το παραμύθι: "Οι Μουσικοί της Βρέμης"

Ένας μυλωνάς είχε έναν γάιδαρο που για πολλά χρόνια κουβαλούσε σακιά στον μύλο. Οι δυνάμεις του γαϊδάρου άρχισαν όμως να τον εγκαταλείπουν και δυσκολευόταν ολοένα και περισσότερο στη δουλειά. Έτσι ο ιδιοκτήτης του γαϊδάρου σκεφτόταν να του σταματήσει το φαγητό. Ο γάιδαρος καταλάβαινε ότι μέλλον του δεν θα ήταν ευχάριστο στον μύλο και μια μέρα έφυγε και ξεκίνησε να πάει στη Βρέμη. Στη Βρέμη σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να γίνει μουσικός.


Ζωγραφίζουμε εντυπώσεις από το παραμύθι:

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Digital slideshow customized with Smilebox