Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κατασκευή και Έκθεση Χειροποίητων Μουσικών οργάνων - Παρουσίαση του Προγράμματος

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο:"Μουσική και Μουσικοί " το οποίο ξεκίνησε στην αρχή του σχολικού έτους και τελειώνει στη λήξη του, τον Ιούνιο όπου και θα γίνει η παρουσίαση τα Απίθανα Νηπιάκια μας με τη βοήθεια των γονιών τους ανέλαβαν ΄με μεγάλη προθυμία να κατασκευάσουν διάφορα μουσικά όργανα.

Έψαξαν στο διαδίκτυο ιδέες για την κατασκευή, συγκέντρωσαν τα υλικά και τέλος με μεγάλη φαντασία, μεράκι, αγάπη δημιούργησαν πραγματικά αριστουργήματα.








Καθημερινά έφταναν οι πανέμορφες κατασκευές και τα παιδιά με καμάρι τις παρουσιάζουν στην ολομέλεια της τάξης. Ονομάζουν το μουσικό όργανο, την κατηγορία στην οποία ανήκει (κρουστό, έγχορδο, πνευστό) και αναφέρουν πληροφορίες σχετικές με αυτό, μιλούν για τα υλικά που χρησιμοποίησαν, τη συνεργασία με τους γονείς τους, περιγράφουν τη διαδικασία, μοιράζονται με τους φίλους τους την μοναδική αυτή εμπειρία τους. Ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι πολύ μεγάλος την ώρα της παρουσίασης. Καμαρώνουν για τον εαυτό τους αλλά πολύ περισσότερο καμαρώνουν για για τη βοήθεια που τους προσέφεραν οι γονείς τους, τη συνεργασία, το χρόνο και την αφοσίωση

Όταν συγκεντρώθηκαν όλες οι κατασκευές αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια έκθεση στο σχολείο και να προσκαλέσουμε τα κοντινά νηπιαγωγεία αλλά και τους γονείς για να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τις υπέροχες κατασκευές μας αλλά και να μοιραστούμε μαζί τους τα όσα μάθαμε μέσα από αυτό το ταξίδι.





Πρώτοι μας επισκέφτηκαν οι φίλοι μας από το 1ο Νηπιαγωγείο "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη" 1ο και 2ο τμήμα.

Τους υποδεχτήκαμε με χαρά μέσα στην τάξη μας.


Όλοι μαζί είπαμε μουσικές ιστορίες, παίξαμε μουσικά παιχνίδια, τραγουδήσαμε όμορφα τραγουδάκια. Μοιραστήκαμε μαζί τους τις εμπειρίες μας από το πρόγραμμα αλλά και από τη διαδικασία της κατασκευής. Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις κατασκευές, να τις αγγίξουν, αλλά και να ακούσουν πληροφορίες για το καθένα από αυτά.






Περιηγήθηκαν με θαυμασμό στην έκθεσή μας...





Σειρά πήραν τα φιλαράκια μας από το 13ο Νηπιαγωγείο του ισογείου του συγκροτήματος


Τους προσφέραμε καραμελίτσες για να τους ευχαριστήσουμε που μας έκαναν την τιμή να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας!


Και τους αποχαιρετήσαμε με ένα πλατύ χαμόγελο και μια τεράστια αγκαλιά.




Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που είναι δίπλα μας σε όλες τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους!

Ευχαριστούμε τις συναδέλφους, Χρυσή Χριστοφορίδου, Μαρία Τζουκμάνη και τους μικρούς μας φίλους από το 1ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη" και τις συναδέλφους Κατερίνα Μαυρογονάτου, Βάσω Δςλιτζάκη, Μαρία Φαρμάκη και τα φιλαράκια μας από το 13ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην έκθεσή μας!

Τέλος ακολούθησαν όλοι οι γονείς μετά από πρόσκλησή μας!

Ήταν όλοι εκεί, γονείς, αδερφάκια, παππούδες, γιαγιάδες των παιδιών. Με μεγάλη μας χαρά τους υποδεχήκαμε στο όμορφο σχολείο μας! Η τάξη μας πλημμύρισε από χαμόγελα και αγκαλιές!



Περιηγήθηκαν στην έκθεση χειροποίητων μουσικών οργάνων...



Παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος από την έναρξή του μέχρι και τώρα που βρίσκεται πλέον στο τέλος μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όμορφες μελωδίες και τραγούδια! Ακολούθησε μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις εμπειρίες των παιδιών αλλά και των ίδιων. 







Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη κατά την διάρκεια του προγράμματος όλη τη σχολική χρονιά αλλά και που μας τίμησαν με την παρουσία τους, στην έκθεση και παρουσίασή του. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά με νέες ιδέες και δράσεις!