Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

"Ομαλή Μετάβαση"- Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Η μέρα που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους μιας ακόμη υπέροχης, δημιουργικής σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Ένα όμορφο ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Εμείς αμήχανες στεκόμαστε στην έξοδο. Τα συναισθήματα είναι έντονα και ανάμεικτα για όλους. Πρέπει να αποχαιρετίσουμε τα μεγάλα μας Απίθανα Νηπιάκια που θα ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν! Ένας  νέος δρόμος ολόφωτος ανοίγει διάπλατα μπροστά τους. 

Η καρδιά μας από τη μια πλημμυρίζει από χαρά γιατί φτάνουμε  με επιτυχία στο τέλος και την ίδια στιγμή όμως σφίγγεται γιατί πρέπει να πούμε αντίο.

Θέλοντας να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με το δημοτικό, το σχολείο που θα ανοίξει τη ζεστή αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα δικά μας παιδιά από Σεπτέμβρη και στα πλαίσια του προγράμματος "Ομαλή Μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" την Παρασκευή 9/6/17,  με τα μεγάλα νήπια επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Ετοιμαστήκαμε και ξεκινήσαμε με όμορφα χαμόγελα αλλά και με την αγωνία και την περιέργια ζωγραφισμένη στα όμορφα προσωπάκια μας!Στην είσοδο του σχολείου μας περίμενε ο διευθυντής κ. Διονύσης Βούτος, μας καλωσόρισε με ένα ζεστό χαμόγελο και μας οδήγησε στην πρώτη τάξη στο Α1 τμήμα.


Μια τάξη φωτεινή, χαρούμενη, στολισμένη. Μια τάξη γεμάτη αγάπη και πολλές εκπλήξεις για μας! Η  κ. Μαρία Φαφούτη, η δασκάλα της τάξης μας υποδέχτηκε με ένα υπέροχο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά. Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε με κάποιους από τους παλιούς μας συμμαθητές και καθίσαμε στην όμορφη γωνιά που είχαν ετοιμάσει για μας...


"Καλωσορίσατε Απίθανα Νηπιάκια μας!"


Ένα καπέλο "ταξιδεύει" 

"Το όνομά μου είναι Ζωή και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε εδώ όλοι μαζί"
Τους δώσαμε τα δωράκια μας, καπελάκια που φτιάξαμε γι αυτούς με πολλή αγάπη!


Όλη η τάξη πλημμύρισε από χαρούμενες φωνούλες!  Όλοι γίναμε μια αγκαλιά, μια ζεστή αγκαλιά!Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, παίξαμε και ζωγραφίσαμε όλοι μαζί...Μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους, τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν  μαζί μας τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.

Η μικρή μας Στελλίτσα, πρώην μαθήτριά μας,  μας διάβασε ένα όμορφο παραμύθι


Πριν τους αποχαιρετήσουμε ανταλλάξαμε δωράκια και γλυκές λιχουδιές για να θυμόμαστε αυτήν την όμορφη και χαρούμενη επίσκεψη!Και βγήκαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες...Φεύγοντας η κ. Μαρία με τους μικρούς της μαθητές μας αποχαιρέτησαν με λαμπερά χαμόγελαΤα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ και πήραν μεγάλη χαρά που συνάντησαν τους παλιούς τους συμμαθητές!

Αποχωρήσαμε  για το νηπιαγωγείο με πολλά πολλά όμορφα συναισθήματα!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών κ. Διονύση Βούτο  και στην δασκάλα της πρώτης τάξης κ. Μαρία Φαφούτη για την πολύ ζεστή φιλοξενία!