Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Τα κάλαντα του Λαζάρου στο 1ο Νηπιαγωγείο "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη"


Πολλές χριστιανικές εκδηλώσεις αλλά και ξεχωριστά ήθη και έθιμα αναβιώνουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας  ξεκινώντας από το Σάββατο του Λάζαρου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Ανήμερα του Λαζάρου στόλιζαν ένα καλαθάκι με λουλούδια που μάζευαν από τους κήπους κι από τους αγρούς και κρατώντας το στα χέρια μαζί με το ομοίωμα του Λάζαρου  έβγαιναν στις γειτονιές, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι για να ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου και να  μαζέψουν αυγά για το Πάσχα.Πέμπτη σήμερα, μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και δυο μέρες πριν το Λαζαροσσάββατο και τα παιδιά μας έφεραν λουλούδια από το σπίτι για να  στολίσουμε τα καλαθάκια μας και να βγούμε στη γειτονιά και στους φίλους μας του 1ου Νηπιαγωγείου "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη" για να τραγουδήσουμε τα κάλαντα.

Γεμίσαμε τα καλαθάκια μας με ζεστά και μοσχομυριστά λαζαρόψωμα…


Και βγήκαμε στη γειτονιά… Όλοι οι δρόμοι πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνούλες μας… «Μπράβοοοοοο! Και του χρόνου παιδιά» μας φώναζαν οι περαστικοί.


Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια
Ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι
Ήρθε η μάνα σου από την Πόλη
Σου 'φερε χαρτί και κομπολόι
Γράψε Θόδωρα γράψε Δημήτρη
Γράψε Λεμονιά και κυπαρίσσι.
Οι κοτούλες σας αβγά γεννούνε
οι φωλίτσες σας δεν τα χωρούνε
δώστε και σε μας να τα χαρούμε
και του χρόνου πάλι να τα πούμε.

Δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε όπως και κάθε χρόνο τους μικρούς μας φίλους του 1ου Νηπιαγωγείου "Δήμητρα Μίγγα  Κασάπη" που βρίσκεται στον επάνω όροφο του κτιρίου μας.


Στην είσοδο μας υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά η κυρία Σούλα και η κυρία Μαρία και μας οδήγησε στις τάξεις.


Πρώτη επίσκεψη στην  τάξη της κυρίας Μαρίας Τζουκμάνη και της κυρίας Σόνιας. Όλοι  μαζί  μια αγκαλιά τραγουδήσαμε τα κάλαντα, ανταλλάξαμε όμορφες ευχούλες για χαρούμενο Πάσχα και Καλά Ανάσταση, προσφέραμε Λαζαρόψωμα και μας πρόσφεραν πασχαλινά σοκολατοαβγουλάκια.
Σειρά έχει η τάξη της κυρίας Εύης Ρούση και της κυρίας Σούλας Χριστοφορίδου. Με δυνατές χαρούμενες φωνούλες  τραγουδήσαμε, μιλήσαμε για το έθιμο της μέρας αυτής , ανταλλάξαμε τρυφερές ευχούλες , τους προσφέραμε τα "λαζαράκια" και μας πρόσφεραν καραμελίτσες.

Τους αποχαιρετήσαμε γλυκά και πήραμε το δρόμο της επιστροφής στην τάξη.Ευχαριστούμε θερμά τους  μικρούς μας φίλους για την υπέροχη φιλοξενία! Περάσαμε πολύ όμορφα και του χρόνου!


Θερμές ευχές σε όλους σας, από τα Απίθανα Νηπιάκια για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!.