Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Τι θα φάμε σήμερα;

Τελευταία Παρασκευή του Φλεβάρη και συνεχίζουμε την αγαπημένη μας συνήθεια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μαγειρικής που έχουμε εφαρμόσει κάθε πρώτη και τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, σειρά έχει το μεσημεριανό μας. 
Σήμερα μαγειρεύουμε φακές, νόστιμες και θρεπτικές, πλούσιες σε σίδηρο και ίνες φυτικές. Μουσική παρακαλώ και ξεκινάμε στο λεπτό!!!
 Με όμορφη, χαρούμενη διάθεση, τη  μουσική στη δια πασών και τα υλικά στο τραπέζι, ξεκινάμε...






1. Βάζουμε τις φακές σε δύο πιατέλες και τις καθαρίζουμε.




2. Με μπόλικο νερό τις πλένουμε καλά καλά.





3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα τις φακές.






4. Στο μεταξύ αλέθουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μίξερ και το ρίχνουμε μέσα στις φακές που βράζουν.





5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.





6. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει καλά.



7.  Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει.




8. Στρώνουμε το τραπέζι μας και σερβίρουμε σε μπολάκια.






Καλή μας όρεξη!!! Κοπιάστε στο τραπέζι μας!!!







Απολαύστε μας!!!