Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η όμορφη Ελευθερία μαγεύει με το βιολί της τα Απίθανα Νηπιάκια!

Όλοι γνωρίζουμε πως η μουσική είναι πηγή έμπνευσης και έκφρασης συναισθημάτων. Σήμερα ήταν μια μέρα μαγική για τα Απίθανα Νηπιάκια μας, με πολλά όμορφα συναισθήματα και μεθυστικά ακούσματα!

Η όμορφη Ελευθερία Καλιωτάκη, μαθήτρια της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή μας να έρθει στην τάξη μας και να μας ταξιδέψει με το βιολί της!



Την υποδεχτήκαμε στην παρεούλα μας και περιμέναμε με αγωνία "κρεμασμένοι" κυριολεκτικά από τα χείλη της, να την ακούσουμε αλλά και να ταξιδέψουμε μαζί της. Η μικρή Ελευθερία με μεγάλη ωριμότητα όπως αρμόζει σε έναν επαγγελματία μουσικό, μίλησε στα παιδιά για την αγάπη που έχει για τη μουσική, για τον πατέρα της που είναι κι αυτός ένας εξαιρετικός μουσικός, για το χρόνο που διαθέτει να μελετήσει μουσική αλλά και να συνδυάσει με τα μαθήματά της στο σχολείο....




Άνοιξε τη θήκη και έβγαλε από μέσα αυτό το ξεχωριστό μουσικό όργανο που μαγεύει  μικρούς και μεγάλους!









  Και να οι "θησαυροί" που έκρυβε μέσα η θήκη!


- Το βιολί...


- Το δοξάρι...


- Το βιβλίο με τις νότες...


- Το υλικό συντήρησης του δοξαριού...




- Το μαξιλαράκι...


Έδειξε υπομονετικά στα παιδιά το δοξάρι και τα άφησε να αγγίξουν τις τρίχες που είναι από ουρά αλόγου...






Το μαξιλαράκι στο ώμο που όταν το τοποθετείται επάνω και σχηματίζει ένα χαμόγελο...






Το βιβλίο με τις νότες...


Έπαιξε μια μια τις νότες και στη συνέχεια τα παιδιά αναγνώριζαν την κάθε νότα...


Κι έφτασε η στιγμή να ταξιδέψουμε με τους μεθυστικούς ήχους του βιολιού της Ελευθερίας! Να ταξιδέψουμε στον κόσμο της τέχνης και να ονειρευτούμε μαζί!




Πατήστε επάνω στο βίντεο για να ταξιδέψετε κι εσείς!!!


Την ευχαριστήσαμε με μια τεράστια, ζεστή αγκαλιά και την προσκαλέσαμε στην καλοκαιρινή μας παράστασή: "Το Μαγικό Βιολί". Μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να είναι κοντά μας!




Τα Απίθανα Νηπιάκια δεν ήθελαν να την αποχωριστούν!


Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς της Ελευθερίας, Στέφανο και Αναστασία Καλιωτάκη, που της επέτρεψαν να έρθει στο σχολείο μας και να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της για τη μουσική και τις εμπειρίες αλλά και να μας μαγέψει με τις μελωδίες της! Ευχαριστούμε και τη δασκάλα της, την κυρία Εύα Μωυσιάδου για τη συνεργασία!