Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

"Ο Χορός κι η Μουσική, ομορφαίνουν τη ζωή"!

"Τα συναισθήματα ξυπνούν και παίρνουν μορφή με τις λέξεις. Αν οι λέξεις δεν επαρκούν, μιλάμε με αναστεναγμούς. Αν οι αναστεναγμοί δεν επαρκούν, τα τραγουδάμε. Αν το τραγούδι δεν επαρκεί, τότε ασυνείδητα τα χέρια μας τα χορεύουν και τα πόδια μας τους δίνουν τον ρυθμό".


Λιν Χουάι Μιν -  Χορογράφος


Μια από τις σπουδαιότερες μορφές έκφρασης του ανθρώπου είναι και ο χορός. Οι διάφορες ανάγκες του ανθρώπου όπως η έκφραση του έρωτα, του πόνου, της χαράς, ακόμα και ο εξορκισμός του φόβου του, τον οδήγησαν στην έκφραση μέσα από τη γλώσσα του σώματος κι έτσι γεννήθηκε ο χορός. 

Από τον μικρότερο μέχρι και τον μεγαλύτερο, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο άκουσμα μιας μελωδίας, μια ρυθμικής μουσικής, και όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό του λικνίσματος του σώματός μας.

Σήμερα ο χορός πήγε σχολείο! Σήμερα το σχολείο μας πλημμύρισε από μουσική, ρυθμό και χορό! Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την κ. Ελευθερία Ζαγανίδου, δασκάλα χορού την οποία και υποδεχτήκαμε με ζεστά χαμόγελα!


Την καλωσορίσαμε και "κρεμασμένοι" κυριολεκτικά από τα χείλη της, ταξιδέψαμε. Με τη γλυκύτητα και την τρυφερότητα που την διακρίνει, μίλησε στα παιδιά για την αγάπη της για το χορό που ενώνει όλους τους ανθρώπους, για τα δικά της συναισθήματά την ώρα που χορεύει αλλά και τα συναισθήματα όλων μικρών και μεγάλων στις ομάδες που διδάσκει χορό..."Μα τι βλέπουν τα ματάκια μου... κάποιες όμορφες φατσούλες, κάποια από τα Απίθανα Νηπιάκια τα γνωρίζω, κάνουμε μαζί χορό..." Κρυφά χαμογελάκια ξεπρόβαλαν από την παρεούλα μας.... 


- "Τι λέτε είμαστε έτοιμο για πολύ χορό;"

- " Ναιιιιιιιιιι"

"Ελάτε λοιπόν, κλείστε τα ματάκια σας, σβήστε κάθε σκέψη από το μυαλό σας, αφήστε το σώμα σας να λικνιστεί και πάμε να χορέψουμε"

- "Μουσική παρακαλώ"

- "Πάμε πρώτα τα κορίτσια" Τα αγόρια συνοδεύουν το ρυθμό με παλαμάκια..."Και τώρα σειρά έχουν τα αγόρια μας"- "Περάσαμε καλά;"

- "Ναιιιιιι..."


Και μιας και "Ο Χορός κι η Μουσική, ομορφαίνουν τη ζωή" κατασκευάσαμε μια αφίσα για την προσφέρουμε στην κ. Ελευθερία ως δείγμα ευχαρίστησης γι αυτήν την υπέροχη μέρα γεμάτη ζωντάνια, μουσική, ρυθμό και χορό που μας χάρισε!


Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που δεχτήκατε την πρόσκλησή μας να έρθετε στο σχολείο μας και να μας χαρίσετε μια υπέροχη γιορτή μια μέρα γεμάτη χορό, ρυθμό και μουσική. Αφήσαμε τις λέξεις κατά μέρος και εκφραστήκαμε με το σώμα μας! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου που θα ξανάρθετε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε μαζί παρέα!
- "Όχι, όχι μη φύγετε κ. Ελευθερία..." Μια ζεστή, ζεστή αγκαλίτσα!