Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Γραμματάκια στη σειρά το όνομά μου σχηματίζω με χαρά

Όλες τις προηγούμενες μέρες μέσα από πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες εξοικείωσης του ονόματός μας, μάθαμε να το αναγνωρίζουμε σε διάφορα σημεία μέσα στην τάξη, γνωρίσαμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας, το στολίσαμε, το γράψαμε, το συγκρίναμε με τα αρχικά των φίλων μας. Σειρά έχει η ανασύνθεση του ονόματός μας. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε όμορφες σαρανταποδαρούσες όπου σε κάθε κομμάτι του σώματός της είναι γραμμένο και ένα γραμματάκι από το όνομά μας.


Μέσα σε μικρούς κουτιά - κάδους ανακύκλωσης βάλαμε καπάκια στα οποία γράψαμε τα γραμματάκια που απαρτίζουν το όνομά μας.




Παρατηρούμε τις σαρανταποδαρούσες. Ποια έχει τα περισσότερα γράμματα; Ομαδοποιούμε τις σαρανταποδαρούσες ανάλογα με τον αριθμό των γραμμάτων. Τις βάζουμε στη σειρά από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη.




Ποια είναι η μεγαλύτερη, ποια είναι η μικρότερη; Κάνουμε συγκρίσεις και μετρήσεις.




Πάμε να παίξουμε. Βγάζουμε τα καπάκια από τον κάδο και συναρμολογούμε το όνομά μας πολλές φορές.











Τοποθετούμε τις σαρανταποδαρούσες στα συρταράκια μας για τις παίξουμε πάλι αύριο. Σε φύλλο εργασίας κόβουμε τα γραμματάκια και τα κολλάμε στη σειρά από κάτω στα άδεια κουτάκια για να σχηματίσουμε το όνομά μας. Τέλος προσπαθούμε να το γράψουμε όπως μπορούμε.