Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Ένα σχολείο όπως παλιά!

«Έχω έναν θησαυρό που κρύβει εκπλήξεις ένα σωρό!»

Μια έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί! Σε μια καρεκλίτσα στην παρεούλα κάθεται ένα κοριτσάκι ντυμένο με ένα μπλε φορεματάκι και μια κορδελίτσα γαλανόλευκη στα μαλλιά και  μας χαμογελά! Επάνω στο  τραπέζι  της  παρεούλας ένα σεντούκι! Ένα ένα έρχονται τα παιδιά και με μεγάλη περιέργεια στέκονται γύρω του.«Τι να θέλει άραγε αυτό το κοριτσάκι και γιατί είναι έτσι ντυμένο;

«Μα τι είναι αυτό; Ποιος το έφερε; Τι να έχει μέσα άραγε; Για ποιον είναι;

Την προηγούμενη μέρα και μετά που έφυγαν τα παιδιά για το σπίτι ντύσαμε τη μασκότ της τάξης  με μια σχολική ποδιά.  Μέσα σ’ ένα σεντουκάκι έχουμε συλλέξει και φυλάξει τις δικές μας  πολύτιμες σχολικές αναμνήσεις!

«Ποια είσαι; πως σε λένε; Γιατί είσαι ντυμένη έτσι;

«Είμαι η μικρή Λόλα  και φίλος μου είναι ο Μίμης. Ήρθα σήμερα εδώ κοντά σας για να ταξιδέψουμε μαζί στα χρόνια τα παλιά και να γνωρίσουμε το παλιό σχολείο. Γνωρίζεται τι είναι αυτό που σας έχω φέρει;»


«Αααααα! Ένα σεντούκι!»

Μπαίνει ο προβληματισμός. «Τι μπορεί να έχει μέσα;»

 «Λίρες… Λεφτά… Χρυσαφικά… Κοσμήματα…»

«Για να δούμε!»

Με τη βοήθεια της Λόλας ανοίγουμε σιγά σιγά το σεντουκάκι … Ωωωωωωωω!

Φωτογραφίες από παιδάκια… Μικρά παιδάκια που πήγαιναν στο νηπιαγωγείο… Πως είναι ντυμένα, τι κάνουν, που βρίσκονται… Παιδάκια που κάνουν γυμναστική… Έξω  στην αυλή κάνουν γυμναστική… Μια ρόμπα… Στολές… Είναι μπλε χρώμα σαν τη σημαία μας… Ένας άσπρος πλεκτός  γιακάς…  Μια ζώνη… Μια κορδέλα που έχει τα χρώματα της σημαίας… Ένα βιβλίο παιδικό…

Βγάλαμε από μέσα προσεκτικά τα πολύτιμα αυτά αντικείμενα και το ταξίδι στο σχολείο του χθες έχει ήδη ξεκινήσει.

«Παλιά πράγματα… Ασπρόμαυρες παλιές φωτογραφίες… Ρούχα… Κορδέλες… Κουδούνι… Ένα βιβλίο…»

«Τι μας θυμίζουν όλα αυτά;»

«Είναι από τα παλιά τα χρόνια, πράγματα από το σχολείο στα παλιά τα χρόνια»Τα παρατηρήσαμε, τα περιγράψαμε, τα αναγνωρίσαμε…  Η έκπληξη των παιδιών ήταν μεγάλη. Μέσα στα έκπληκτα ματάκια τους ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία να ακούσουν… Καταιγισμός ερωτήσεων… Οι απαντήσεις αποστομωτικές!!!Η φίλη μας η Λόλα μας έδειξε το παλιό αναγνωστικό, μας έδειξε πως έκαναν μάθημα τα παιδάκια στα παλιά τα χρόνια και μας διάβασε μέσα από το παλιό βιβλίο κάποιες ιστορίες.


Παρακολουθήσαμε την παρακάτω παρουσίαση και μιλήσαμε με τα παιδιά κάνοντας σύγκριση για το νηπιαγωγείο του χθες και του σήμερα!


Το νηπιαγωγείο του χθες και του σήμερα from Stella Mparmpa


Ζωγραφίσαμε το νηπιαγωγείο του χθες και του σήμερα!!!
 Το νηπιαγωγείο του χθες!

 Το νηπιαγωγείο του σήμερα!


 Για να θυμούνται οι παλιότεροι
και να μαθαίνουν οι νεότεροι!